Beeldmerk thuis Beeldmerk thuis

Nanny in loondienst

Samenwerken met een nanny in loondienst via pay-roll, kan dat in jouw gezin?

  • De kans dat je een lieve, ervaren nanny - gastouder aan huis vindt is veel groter

  • Salarisadministratie e.d. wordt verzorgd

  • Geen zorgen over langdurige doorbetaling bij ziekte, betaling transitievergoeding of andere arbeidsrechtelijke details

  • Je nanny heeft een volwaardige arbeidsrelatie dus je aanvraag wordt interessant voor alle pedagogisch medewerkers die weleens als nanny zouden willen werken

De meeste nanny's / gastouders aan huis werken als freelancer of als ZZP-er. Dat biedt een gezin flexibiliteit maar heeft als groot nadeel voor de nanny dat zij niet terug kan vallen op een vangnet heeft als zij niet meer kan werken. Bijvoorbeeld als zij haar baan verliest of langdurig ziek wordt.

In de grote steden en in woonplaatsen waar veel gezinnen gebruiken maken van kinderopvang aan huis, is het vinden van een goed opgeleide, ervaren en gemotiveerde nanny - gastouder aan huis een pittige uitdaging. De vraag is enorm en het aanbod heel beperkt.

En je kan als familie nu eenmaal moeilijk 'concurreren' met andere aanvragers, andere gezinnen als het gaat om werkinhoud en werkomgeving: leuke kinderen, fijn buurt, gezellige werkgever, mooi Kerstpakket e.d.

Je hebt als ouder wél een voorsprong als je betere arbeidsvoorwaarden kan bieden. Dat kan zowel voor 1 dag als voor 5 dagen en alle varianten daar tussen in.

Voor een samenwerkingsverband ouder - nanny dat voor de nanny vergelijkbaar is met de arbeidsvoorwaarden die een kinderdagverblijf/BSO bieden, zal een nanny sneller en makkelijker de overstap durven maken. Zij heeft dan ook arbeidsvoorwaarden zoals doorbetaling bij ziekte en vakantie en een vangnet bij werkloosheid. Ook voor nanny's die nu werken als freelancer, kan je door het bieden van goede arbeidsvoorwaarden interesseren in een overstap.

Werk je al samen met een nanny - gastouder aan huis en wil je haar graag de zekerheid bieden van een arbeidscontract? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Voor ouders die op deze manier samenwerken met een nanny verzorgen wij alles dat te maken heeft met de Wet kinderopvang zodat ook deze ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Werken als nanny via pay-roll, wat betekent dat voor jou?

  • De match is goed, dus de arbeidsvoorwaarden zijn ook goed:

  • Je hebt recht op doorbetaling bij ziekte net zoals in elke normale arbeidsrelatie. Net als op doorbetaalde vakantie.

  • Geen omkijken meer naar afdragen van inkomstenbelasting of aanvragen voorlopige aanslag. Je ontvangt gewoon een netto inkomen.

  • Bij werkloosheid heb je recht op een uitkering via het UWV

De meeste nanny's - gastouders aan huis werken als freelancer of als ZZP-er. Dat heeft als nadeel dat je als nanny geen vangnet hebt als je niet meer kan werken. Daarom biedt Kinderopvang Thuis ism met Kroostopvang nanny's een arbeidsovereenkomst aan. Dat betekent voor jou als nanny de zekerheid van een vangnet bij ziekte of werkloosheid. 

Deze manier van werken maakt het voor pedagogisch medewerkers haalbaar de overstap naar deze prachtige vorm van kinderopvang te maken en biedt ouders de zekerheid van goede kinderopvang aan huis door een ervaren, gemotiveerde nanny. En niet alleen voor PM-ers wordt werken als nanny - gastouder aan huis nu echt aantrekkelijk. Ook  zorgmedewerkers of anderen met een opleiding die kwalificeert voor het gastouderschap en dolgraag met kinderen werken, kunnen nu heel makkelijk switchen.

Ben jij nu nanny - gastouder aan huis en werk je nu als freelancer? Wij vertellen jou en de familie waar je werkt graag meer over deze fijnere arbeidsvoorwaarden!

Contact

06 45834866
info@kinderopvang-thuis.nl

Thuis werkt samen met