Beeldmerk thuis Beeldmerk thuis

Nanny in loondienst, iets voor jouw gezin?

De meeste nanny's / gastouders aan huis werken als freelancer of als ZZP-er. Dat biedt een gezin veel flexibiliteit maar heeft als nadeel voor de nanny dat zij geen vangnet heeft als zij niet meer kan werken.

In de grote steden en in woonplaatsen waar veel gezinnen gebruiken maken van kinderopvang aan huis, is het vinden van een goed opgeleide, gemotiveerde nanny - gastouder aan huis een pittige uitdaging. Je kan als familie nu eenmaal moeilijk 'concurreren' met je buren als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden zoals leuke kinderen, gezellige buurt, fantastische werkgever, mooi Kerstpakket e.d.

Je kan als ouder wél overwegen om een nanny betere arbeidsvoorwaarden te geven. Dit kan door een nanny een dienstverband aan te bieden, een arbeidsovereenkomst.

Voor een samenwerkingsverband ouder - nanny dat voor haar vergelijkbaar is met werken in kinderdagverblijf/BSO, zal een nanny sneller en makkelijker de overstap maken. Zij heeft dan immers een arbeidspositie die haar bekend is, met doorbetaling bij ziekte en vakantie, een vangnet bij werkloosheid en misschien ook wel een stukje pensioenopbouw. Ook nanny's die nu werken als freelancer kan je door het bieden van fijnere arbeidsvoorwaarden interesseren.

Gezinnen in Amsterdam, Den Haag, Heemstede, Bloemendaal, Haarlem of Wassenaar die hiervoor openstaan, maken een grotere kans om binnen een redelijke termijn een passende nanny te vinden.

Voor ouders die samenwerken met een nanny in loondienst verzorgt Kinderopvang Thuis alles dat te maken heeft met de Wet kinderopvang zodat ook deze ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag voor de uren kinderopvang. Wij stellen ook de onderlinge arbeidsovereenkomst op. 

Voor het voeren van de salarisadministratie werkt Kinderopvang Thuis samen met onze zuster-organisatie Kas&Kroost. Je vindt hier meer informatie. Kas&Kroost adviseert ook over zaken als ziekteverzuimverzekering e.d. Wil je meer weten of een persoonlijke berekening aanvragen? Neem contact op met Carlien Langelaan info@kasenkroost.nl

Contact

0623126758
info@kinderopvang-thuis.nl

Thuis werkt samen met