Beeldmerk thuis Beeldmerk thuis

na inschrijving

Kinderopvang Thuis neemt contact met jou op om een afspraak te maken voor kennismaking/intake. In ons eerste gesprek verkennen we jouw wensen en verwachtingen, leren wij je kinderen kennen, doen we een eerste check van de opvanglocatie (jouw huis) en maken we vervolgafspraken.

Is er een nanny of gastouder aan huis beschikbaar die aansluit bij jouw wensen? Dan volgt een kennismaking. En anders werven wij speciaal voor jou. We plaatsen dan een vacature op relevante websites - ook op die van ons - en zetten jouw vraag uit binnen ons netwerk. We houden regelmatig contact over onze acties en de resultaten hiervan.

Voordat opvang start zorgt Kinderopvang Thuis in samenwerking met ouders en nanny voor registratie van de opvanglocatie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Er zijn gemeenten die legeskosten heffen voor registratie. Deze legeskosten komen voor rekening van de ouders.

Zodra je bent ingeschreven bij Kinderopvang Thuis krijg je een bemiddelingsovereenkomst toegestuurd. In de bemiddeling staat beschreven wat je kan verwachten van Kinderopvang Thuis; onze wederzijds rechten en plichten staan beschreven. In de Spelregels Kinderopvang Thuis vind je een uitgebreider overzicht van onze huisregels over bijvoorbeeld opnemen van vakantiedagen, ruilen van opvangdagen, wat te doen bij ziekte van de nanny of van de kinderen.

Zodra je akkoord gaat met een aan jou voorgestelde nanny of gastouder aan huis, maken wij voor jullie een overeenkomst op. Dit is een overeenkomst onder de Regeling Dienstverlening aan Huis. In de overeenkomst maken ouders en nanny afspraken over opvangdagen en –tijden, over opvang in (school)vakanties, over de vergoeding van de nanny e.d.

Onze overeenkomsten zijn gebaseerd op de modelovereenkomsten van de Brancheorganisatie Kinderopvang. De wet Kinderopvang verplicht kindercentra dossiers aan te leggen van ouders en nanny's. Deze overeenkomsten vormen de basis voor deze dossiers.